Bandet

Vi är RECOVERY

RECOVERY är Mattias Verona (sång, gitarr), Peter Klum (sång, trummor), Christer Wigren (bas, sång) och Gustav Tolt (keyboard, gitarr sång). Tillsammans har vi över 50 års erfarenhet i att spela i olika band. Med erfarenhet och genom att nyttja modern teknik så låter vi proffsigt i alla lägen. I RECOVERY nyttjar vi inga backtrack eller harmonizers utan allt är 100% LIVE!!!.
Läs mer på Vi erbjuder.

Mattias Verona (sång, gitarr)

Mattias har spelat gitarr i 30 år och har tidigare spelat i coverband som ANB och TAPO. Utöver att spela så sjunger Mattias i gruppen och då oftast körstämmor. När du kontaktar RECOVERY så är det oftast Mattias som svarar.

Peter Klum (sång, trummor)

Peter har spelat gitarr, bas och sjungit i över 30 år och har tidigare spelat i banden Lazer (pop-rock-punk), Blackbird (sydstatsrock), De Facto (lyx-rock) och i Linköping coverbandet Itchy Feet. I RECOVERY så spelar han trummor och sjunger. Utöver att hamra trummor och sjunga så ansvarar han för den grafiska profilen i RECOVERY och det tekniska.

Christer Wigren (bas, sång)

Utöver bas spelar Christer oboe (!?) och klassisk gitarr. Vi fick Christer att klippa sina fingerpicking-naglar för att satsa på basen och plötsligt stod han där med två nya Yamaha-basar - när Christer satsar så gör han det ordentligt! I sångregistret ligger Christer i tenoren, dock inte så ofta.

Gustav Tolt (keyboard, gitarr, sång)

Gustav har spelat piano och keyboards i drygt 30 år och kastat sig hejdlöst mellan alla möjliga genrer - blues, klassiskt, storbandsjazz, funk, rock'n'roll, dansband, disco, smöriga ballader, melodisk hårdrock och säkert några till. Han har spelat i en drös konstellationer genom åren, däribland coverbanden Solid, Superstringers, Blue Berrys, Disco Fever och Party Pack. På senare tid har Gustav mer och mer övergått till att spela orgel (tänk skönt distad Hammond med Lesliehögtalare!) och i RECOVERY spelar han på sin vackert röda Nord-keyboard och körar. Gustav är dessutom bandets officiella ackordpolis.

Teknik

Avancerade tekniska lösningar för ett perfekt ljud från scenen

RECOVERY nyttjar avancerade tekniska lösningar som digital mixning, gitarrförstärkaremulering och MIDI-styrning för att garantera ett perfekt ljud från scenen med en anpassningsbar ljudvolym.

Vi använder en DAW (Digital Audio Workstation) som nav för vår ljudgenerering. Genom att ansluta utrustningen till ett multikanalsljudkort och mixa ljudet digitalt så har vi ett ljud som är lätt att reproducera. Vi använder även gitarrförstärkaremulering där vi styr gitarr/basförstärkarna och väljer de ljud vi vill ha med en MIDI-pedal. Med digitaltrummor och samplade trumljud (EZDrummer 2) så har vi ett perfekt ljud och en kompakt utrustning som är lätt att sätta upp, där vi sällan behöver sound-checka speciellt länge och där vi undviker rundgång och enkelt kan anpassa ljudvolymen. Figuren nedan visar förenklat komponenterna i vårt ljudsystem.